top of page

ZONNE
PANELEN

Steeds meer woningcoöperaties en organisaties raken overtuigd van de duurzame kracht van zonne-energie en willen daarom graag zonnepanelen laten plaatsen voor het opwekken van groene energie. Kiggen geeft advies over de inzet van zonnepanelen bij het opwekken van groene energie. Daarnaast levert en installeert Kiggen ook zonnepanelen, zowel aan de particuliere als aan de zakelijke markt.

Image by Science in HD
ZONNE PANELEN
laadpaal-elektrische-auto-thuis-uwduurzameinstall.jpeg

ELEKTRISCHE
LAADPALEN

Elektrisch rijden is in Nederland steeds meer in opkomst. Inmiddels zijn er al tientallen verschillende soorten en merken laadpalen. Een laadpaal laadt 10 keer sneller dan een regulier stopcontact. De snelheid van het laden is afhankelijk van het vermogen van de laadpaal en de laadcapaciteit van de auto. Kiggen levert elektrische laadpalen voor op het werk of op openbare terreinen.

ELEKTISCHE LAADPALEN

TRANSFORMATOR STATIONS

Kiggen levert verschillende transformatorstations. Elke toepassing vraagt weer om andere kwalificaties en eigenschappen. Kiggen adviseert bedrijven over de inzet van de juiste installaties. Bovendien leveren wij een aantal stations uit eigen assortiment.

COMPACT STATION

Compact-station-1.jpg

SPECIFICATIES

COMPACT STATION

De compact transformatorstations van Kiggen zijn leverbaar in diverse vermogens: o.a. 630kVA, 1250kVA en 2500kVA.

Middenspanning

De compact transformatorstations zijn ontwikkeld voor alle in Europa geproduceerde gesloten middenspanningschakelaars. Ook bestaat de mogelijkheid open schakelaars toe te passen.

 

Laagspanning

Dankzij het bijzondere modulaire opbouwsysteem zijn nagenoeg alle denkbare specificaties realiseerbaar.

 

Transformatoren

In de stations kunnen verliesarme transformatoren of gebruikte transformatoren worden toegepast. Dit kan in de vermogensreeks tot en met 2500 kVA.

 

Robuuste omhulling

Het station bestaat uit één deel. De buitenzijde van het station bestaat uit glad grijs beton.

 

Olie opvangbak

De stations zijn voorzien van een geïntegreerde, monolithisch gestorte olieopvangbak. Dit zorgt voor optimale zekerheid en milieubescherming.

Uitneembare voorzetplaten

Onder de deuren zit een uitneembare voorzetplaat voor eenvoudige montage. De transformatorstations zijn leverbaar met waterdichte betonnen afdichting met doorvoeringen voor kabels.

 

Leverbaar in iedere kleur

Standaard zijn de stations afgewerkt in glad beton met een anti-graffiti coating, daarnaast kunnen de stations in elke gewenste RAL-kleur worden geleverd.

 

Fundatie

Er kan gekozen worden voor funderen op staal of voor funderen op palen. Dit is afhankelijk van de bodemgesteldheid. De fundatie kan door Kiggen verzorgd worden.

 

Transport en plaatsen

Het transport en het plaatsen kan verzorgd worden op iedere locatie. Medewerkers die het transport en plaatsen uitvoeren zijn allen in het bezit van een VCA-certificaat.

Anker 2

BETREEDBAAR STATION

Betreedbaar-station-3.jpg

SPECIFICATIES

BETREEDBAAR STATION

Voor situaties waar behoefte is aan meer kracht en flexibiliteit, levert Kiggen prefab betreedbare stations. Wij leveren de stations compleet naar wens en op maat ingericht. Het is ook mogelijk te kiezen voor een station als lege behuizing waarbij het station zelf naar eigen behoefte kan worden ingericht. Door de modulaire opbouw van de prefabstations kunnen deze voor nagenoeg elke toepassing en installatie worden ingericht.

Flexibele indeling

De betreedbare stations zijn dankzij de modulaire opzet zeer flexibel in te richten. Zo kan ingespeeld worden op specifieke wensen.

 

Robuuste omhulling

Deuren en roosters zijn voorzien van een coating van het metaal. De betonkwaliteit is C35/45.

 

Temperatuurbeheersing

Roosters en dakrandconstructie garanderen een optimale ventilatie (conform typebeproevingen volgens IEC 61330).

 

Kelder

Het is mogelijk te kiezen voor een uitvoering met een waterdichte kelder. Deze is toegankelijk via een kruipluik.

 

Prefab geleverd

De modulaire stations worden prefab geleverd en zijn gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit. Wij hanteren korte levertijden voor onze compleet ingerichte stations.

Exterieur

De stations kunnen in iedere gewenste afwerking worden geleverd. Bijvoorbeeld met steenstrips, RVS-beplating, gewassen grind of kunsthars emulsie met steenkorrels.

 

Fundatie

Er kan gekozen worden voor funderen op staal of voor funderen op palen. Dit is afhankelijk van de bodemgesteldheid. De fundatie kan door Kiggen verzorgd worden.

 

Transport en plaatsen

Het transport en het plaatsen kan verzorgd worden op iedere locatie. Medewerkers die het transport en plaatsen uitvoeren zijn allen in het bezit van een VCA-certificaat.

Anker 3

SPECIFICATIES
INPANDIG STATION

Wilt u bestaande ruimtes ombouwen naar middenspanningsruimtes dan kunt u kiezen voor de inpandige transformatorstations van Kiggen. Ieder gebouw is anders en ieder gebouw vraagt om andere specificaties. Om deze reden ontwerp Kiggen inpandige stations op maat.

Snel operationeel

Inpandige stations zijn snel te plaatsen en aan te sluiten, omdat ze kant-en-klaar op locatie worden afgeleverd. Het inpandige transformatorstation is leverbaar in twee verschillende typen:

 

Gevel transformatorstation:

Compleet ingerichte, prefab aangeleverde, betreedbaar inpandige station. Geheel op maat vervaardigd en inclusief betonnen omhulling. Geschikt voor zowel bestaande bouw (renovaties) als nieuwbouw. Inpasbaar binnen ieder architectonisch ontwerp.

 

Gevel Compact Station:

De meest compacte inpandige oplossing, waarbij de apparatuur van buitenaf wordt bediend. Geheel op maat, prefab aangeleverd, in- of exclusief betonnen omhulling. Zeer geschikt voor toepassingen tot en met 630 kVA. Geschikt voor zowel bestaande bouw (renovaties) als nieuwbouw. Inpasbaar binnen ieder architectonisch ontwerp.

 

De voordelen van een inpandig station zijn:

  • Inzetbaar in iedere omgeving

  • Onzichtbaar

  • Gemakkelijk inpasbaar in de stedelijke omgeving

  • Geen extra ruimtebeslag

  • Geen ventilatie noodzakelijk

INPANDIG
STATION

ATS-Betreedbaar-station.jpg
Anker 4

INKOOP

STATION

Inkoop-station-2.jpg

SPECIFICATIES

INKOOP STATION

Inkoopstations zijn specifiek geschikt voor het plaatsen van een middenspanningsinstallatie met meting. De ontwerpen zijn uitermate geschikt voor energiebedrijven en zijn daardoor door netwerkbedrijven geaccepteerd als inkoopruimte.

 

De inkoopstations zijn uiterst flexibel ingericht en ontwikkeld voor alle Europese gesloten middenspanningsschakelaars. Inkoopstations kunnen als modulair compact station of als volledig aanpasbare betreedbare ruimte worden geleverd.

Anker 5

ADVIES OVER DE INZET VAN ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES

BIJ HET OPWEKKEN VAN

GROENE ENERGIE

bottom of page